Szarvasi kávéfőző szűrő, tömítés csere

A szarvasi kávéfőzők nagy előnye, hogy szeretett és féltett készülékünket időről időre megújíthatjuk új lakatrészekkel!

Általánosan a legtöbben ezeket az alkatrészeket szokták cserélni (ezt tartalmazza a javítókészlet is).

A kávétartó szűrő, az az amibe a kávét rakjuk, azonban ez egy idő után már nem szép, így ha azt szeretnénk, hogy jól nézzen ki a kávétartó, akkor ezt lehet cserélni. Illetve gyakran a kávézaccal kidobásra kerül a szemetesbe. A javítókészletben a gyári 6 személyes van, de az oldalon rendelhető 2 személyes és 4 személyes is.

A javítókészlet még egy felső szűrőt tartalmaz, ami arra a helyre való ahol a víz kifolyik a kávéfőzőből a kávétartókarba (a kévétartó a kávéval ebben van). Ezt két csavar tartja, ha ezt kicsavarjuk, akkor ki tudjuk cserélni a vízkőtől elhasználódott, tömődött felső szűrőt! Ha ezt már levesszük, akkor javaslom az efölött lévő tömítő gumit is kicserélni, így biztosítva, hogy a víz a megfelelő helyen tudjon kifolyni.

Ha a kávéfőző zárócsavara (amit a kávéfőző tetejére tekerünk, ahol beöntjük a vizet) mellett azt látjuk, hogy gőz jön ki, vagy a benne lévő gumi tömítés (ami a tökéletes zárást segít) már nem felel meg az igényeinknek akkor ezt is ki lehet cserélni.

Ha az átlagosnál nagyobb bátorsággal  fogunk neki a kávéfőzőnk megújításának, akkor  még két gumi tömítést tudunk cserélni a kávéfőző ház megbontásával. Nem űrrakéta a szarvasi kávéfőző, de azért nagy figyelemmel szedjük szét és rakjuk össze kávéfőzőnket. Létezik egy ház-kazán tömítés, ami a kazán tetején van, és ennek eltávolításával tudjuk az újat rárakni a kazánra. Ez igyekszik megakadályozni, hogy a mellé öntött víz a készülék belsejébe kerüljön és ott zárlatot okozzon.  Ha a kazánt (amiben a víz melegszik) tovább bontjuk, vagyis a tetejét leszedjük (4 csavar tartja), akkor ennek alján van egy szintén gumi tömítés (Mini-espresso „o” tömítés) amit szintén ki lehet cserélni (ezt is már több éves erős igénybevétel után érdemes megtenni.)